2011. november 4., péntek

Ne vesztegessük az "időt"!

Justin TIMBERLAKE és Amanda SEYFRIED
Műsor változás történt így a Kémkölykök helyett, egy szerintem sokkal izgalmasabb Sci-fi, Akció alkotást nézünk meg a "Lopott idő"-t

A mostanában eléggé felkapott Justin Timberlake (Rossz tanár, Barátság extrákkal) a filmben egy teljesen átlagos fickót játszik, csak hogy a világ ahol él nem túl átlagos. 
A közeli jövőben vagyunk, a pénz mint fizetőeszköz megszűnt, az emberek 25 éves koruk után már nem öregednek, és ha betöltötték ezt a kort, akkor elindul a kezükön egy óra ami mutatja, hogy mennyi idejük van még hátra. Mindenki még egy évet kap. Fizetőeszköz az idő. A szegények éjjel nappal dolgoznak de így is legtöbbjük ideje korán meghal. A gazdagok halhatatlanok, de közülük sem akar mindenki örökké élni. a városok több  részre vannak osztva. Will Salas (Justin Timberlake) a legszegényebb negyedben lakik, ahol  mindenki napról napra él. Ha van 24 órád már ott gazdag vagy...
A negyedek...
Egy nap Will a gettó bárjában, találkozik egy több évszád vagyonú fickóval. Próbálja érzékeltetni vele, hogy itt az ilyen "idővel" rendelkezők nem élik meg a holnapot. Will még be sem fejezi mondandóját, már a lecsapnak az "időmilliomosra". Henry Hamiltont Will kihúzza a szorult helyzetből. Henry (Matt Bomer) azon kevesek egyike aki már megunta az életét, ezt el is mondja Salasnak, mikor egy elhagyatott gyárépületben bujkálnak. A gyárépület teljesen üres kivéve, hogy van két kanapé [látványtervező:Alex Mcdowell, szerintem ez elég hülye ötlet volt tőle], ez azért elég furcsa, na de a sztorira visszatérve, Salas szembesül azzal a ténnyel hogy a folyamatos adó emelés, és fizetés csökkenés azért van, hogy minél több szegény hulljon ki a sorból...
Az éjszakát a gyárban töltik, reggel a 105 éves milliomos miközben Will még alszik, neki adja összes idejét, de hagy magának öt percet, hogy kiérjen a közeli folyó hídjához. Will felkel de mire eszmél, újdon sült barátja már halott. Egy évszázaddal a kezén előbb kisegíti legjobb barátját, majd a buszmegállóba indul. Az anyja (Olivia Wilde ) épp egy tartozást megy rendezni, a vissza úton azonban a busz nem veszi fel. Másfél órája van, a házuk pedig két órára van tőle. Kénytelen futva megtenni a távot, de mire már találkozik Willel lejár az ideje. Will keze közt hal meg az anyja.
Ez a momentum adja is meg az alaphangját a filmnek, gratula a forgatókönyv írónak, Andrew Niccol-nak.
Ezek után Salas  elutazik New Greenwich-be, a leggazdagabb negyedbe, ahol megismerkedik a Weis bank tulajdonosával (elnyer tőle vagy 1000 évet pókeren). A póker végeztével meghívást kap Mr. Weis-től egy partira, ahol közelebb kapcsolatba kerül a lányával, Sylvia Weisszel (Amanda Seyfrie).
Közben a milliomos holteste partra vetődik, az időrendészek pedig térfigyelőkamerák segítségével eljutnak Will Salashoz.
A rendőrök Mr. Weis ünnepségére bevetődve kihallgatják Salast de ő megszökik, Sylvia Weis társaságában (videó).

Az akció jeleneteket akció jelenetek követik. majd a két fiatal összejön. Új tervük, hogy kifosztanak minden Bankot, és persze segítenek a pórnépnek. Legnagyobb fogásuk 1.000.000 év, amit a saját apjától rabol Sylvia.

A film vége elég lezáratlanul maradt, úgy hogy a fantasztikus első rész után már követeljük is a másodikat  Andrew Niccol-tól aki nem csak a forgató könyvet írta hanem ő volt a rendező és az egyik producere is ennek szuperprodukciónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése