2011. november 6., vasárnap

Legújabb Parajelenségeink!

Újra kaptunk egy parajelenséget, Halloweenkor, mint ezt már megszoktuk. Nekem eddig nem volt különösebb gondom a PA-kkal, ezért is gondoltam úgy, hogy megéri betérnem a moziba. Szerencsére kellemesen csalódtam, habár nem volt egy 10 pontos dobás.


Szóval, miután megtekinthettük a remekre sikerült 'Devil Inside' trailert, és kellemesen ráhangolódtunk vele a fosásra, kezdődhetett a film. Ezúttal egy előzményfilmet kapunk, végre felfedezhetjük 'a titkot a parajelenségek mögött', a trailer "szavaival" élve. Nos, ha ez nagyon nem is történt meg, a film a múltba kalauzol minket, egészen 1988-ba. Indításként a második (és egyben az első) rész idejére ugrunk, mikor a két csaj, Katie és Kristi, megtalálják a régi kazikat.
Ezután csöppenünk bele az igazi történetbe. A sablon itt is ugyanaz mint az eddigi részeknél, Szülők, gyerek/kek, és időnként felbukkanó barátok. Megismerjük a kézi-kamerán keresztül a családot, tudomást szerzünk Kristi képzeletbeli barátjáról Tobyról(persze gondolhatjuk, hogy Ő nem is olyan képzeletbeli) ezután egyből kapunk egy furcsa bevezetést. Az apa, Dennis először videóra veszi, ahogy elszívnak egy füves cigit, utána pedig házi pornót akar készíteni. Persze a csaj, mint eddig megszoktuk nem akarja a kamerát és a felvételt. Szóval ott tartottunk hogy házipornó. Még bele sem kezdenek a témába, amikor földrengés rázza meg a házat. "Hőseink" elmenekülnek, de persze a kamera bekapcsolva marad. Utólag visszanézve, azonban Dennis és barátja Randy, látnak a felvételen egy alakot, a lecsorgó porból kirajzolódni. Hú, bameg, szellem, be kell kamerázni az egész lakást! Úgy éreztem, hogy jobban is bemagyarázhatták volna nekünk a bekamerázás dolgot, ez kicsit erőltetettnek hatott.














Ezután meg is kapjuk az első szívbajt, azonban nem egy szellemtől, hanem a feleségtől, aki olyan viccesnek tartja, hogy a gardróbból kiugorva, halálra rémítette férjét. Szóval, minden be van kamerázva, spéci HD(wtf.) kamerákkal, láthatjuk az átlagos éjszakákat... Ám valami nem teljesen átlagos. Kristi esténként járkál a lakásban, és Tobyval beszélget. Egy idő után, viszont kezd egyre hülyébbül viselkedni. Rohangál, ugrál, órákat ácsorog a szülei hálószobájában(tudom, ellőtt poén, az első két részből). Viszont nem csak ez a szokatlan, például egyik este, mikor a szülők elmentek valahová, bébiszitter vigyázott a kölkökre, és Ő is elég furcsa dolgoknak lehetett tanúja (magától lebegő lepedő, furcsa levegő-lökések). Szóval kezdenek a dolgok tényleg paranormálisabbá válni. Láthatjuk hogy Toby kezd egyre erőszakosabbá válni Kristivel szemben, például mikor a testvére hitetlenkedett, szimplán bezárta Őt, a szobában lévő kamraszerűségbe. Hmm, ha már kamraszerűség, a film behozott egy új dolgot, mégpedig egy jelet. egy furcsa szemet-ábrázoló jel, először ebben a kamrában tűnik fel, Dennis látja meg. Na szóval a dolgok akkor kezdenek eldurvulni, mikor Apuci segédje, és Katie Bloody Mary-set játszanak, és elszabadul a pokol. Randyt a segédet, megsebesíti a démon, és valami furcsa földrengés szerűség megint megrázza a házat. Másnap Katiet elrángatja a démon, hitetlenkedése miatt, és tárgyakat kezd el dobálni. Katie elpanaszolja az anyjának a dolgokat, aki viszont annyira segghülye hogy le se szarja a dolgokat, pedig csak a felvételt kellene megnéznie. Nem akar tudomást venni a dolgokról, egészen addig, míg a konyha egész szerkezete úgy ahogy van, rászakad.
Ezután a nagyihoz mennek éjszakára, ahol végre megnézhetjük a lezárást. Este, Julie eltűnése után, Dennis durván 10 percig botorkál az üres lakásban... Aztán rájön hogy a nagyi haverjai szektásak, és hogy rá fáj a foguk. Menekülés közben végre megtalálja Juliet is, igaz eszméletlen állapotban lebegve. Aztán végül a nagyi lerendezi az ügyet, és szokás szerint egy ürességet kapunk a végére.















Nos, alakítás. Meglepett, hogy nem idegesítettek a gyerek színészek, egész jókat sikerült összeválogatni. A fickó és a haverja is egész jók voltak, viszont Julie idegesített. Nem volt túl hihető ahogy próbálta eladni ezt a 'leszarom' szerepet.
Jöjjenek akkor a negatívumok és a pozitívumok.
Pozitívumnak mondhatjuk, hogy ez most nem egy paranormálisan unalmas film volt, próbálták a feszültségkeltést már az elején elkezdeni. Sőt, szinte minden éjszaka történt valami. Aztán ide sorolhatjuk még, hogy a lezárás nagyon ott volt. Ide tartozik még az is, hogy ebben a részben úgy körülbelül próbáltak egy kis értelmet is vinni a dologba, nem csak értelmetlen ajtócsapkodás volt. Apropó, ajtócsapkodás... Tetszett még az is, hogy többnyire felhagytak a hatásvadász leeső tárgyak, csapkodó ajtók dologgal.
Negatívumok közül, viszont kapásból fel tudom hozni a film legnagyobb hibáját. Mégpedig, hogy a trailerek fele nem volt benne a filmben. Sőt... Nem hogy a fele nem volt benne, teljesen más dolgokat vázoltak benne. A másik zavaró dolog még az volt, hogy még mindig nem bírtak szakítani ezzel az értelmetlen ijesztgetéssel. A film végső 10 perce, mindig ütős, de addig kegyetlenül lapos. Mondjuk oké, én azt megértem, hogy amíg ilyen kis pénzből ennyit tudnak csinálni, addig nem is fognak ezzel szakítani.
100 szónak is egy a vége, ijesztgetés-ijesztgetés hátán, egy ütős lezárással pofáncsapva, jó ez, jó ez, de még mindig nem az igazi. Eddig véleményem szerint a legjobb rész, de van még min dolgozni.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése